Zdravstveno letovanje konec julija

RKS – OZ Šmarje pri Jelšah ponovno organizira zdravstveno letovanje za otroke in mladostnike z območja Obsotelja in Kozjanskega. Letovanje bo potekalo od 24. julija do 3. avgusta v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, udeležilo se ga bo 85 otrok in mladostnikov, starih od 6 do 19 let, ki se spopadajo z zdravstvenimi težavami. Letovanja se lahko udeležijo le z napotilom osebnega  zdravnika, ta mora območnemu združenju dokumentacijo za posameznega udeleženca poslati do 25. junija 2016.

Šmarsko območno združenje zdravstveno letovanje pripravlja že tretje leto zapovrstjo z namenom, da bo morsko okolje, druženje s sovrstniki ter gibanje na prostem otrokom in mladostnikom koristilo pri izboljšanju zdravja. V 10- dnevnem bivanju na morju skupina spremljajočih voditeljev udeležencem pripravi zanimiv program z obilico družabnih, športnih in ustvarjalnih aktivnosti, vsako letovanje pa navadno popestrijo z izletom ter ogledom bližnjih znamenitosti. Tudi cena za 10- dnevno letovanje ostaja precej ugodna in za starše znaša le 57 evrov, občina za vsakega udeleženca prispeva 40 evrov, preostanek pa poravna Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Staršem, ki menijo, da bi  bilo letovanje ob morju koristno za zdravje njihovega otroka ali mladostnika, predlagamo, da se pogovorijo z otrokovim osebnim zdravnikom. Zdravniki že imajo vse informacije o napotitvah na letovanje. Vse nadaljnje informacije o letovanju pa bodo starši prejeli na Območnem združenju Rdečega križa Šmarje pri Jelšah.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.