V tradicionalni DROBTINICI zbrali sredstva za 1400 šolskih kosil

Drobtinica v Podčetrtku

Drobtinica v Podčetrtku

Drobtinica prostovoljk KORK Lesično in Zagorje na prazniku Kozjanskega jabolka

Drobtinica prostovoljk KORK Lesično in Zagorje na prazniku Kozjanskega jabolka

Kljub dežju je bila stojnica KORK Bistrica ob Sotli in Polje ob Sotli na prazniku Kozjanskega jabolka dobro obiskana

Kljub dežju je bila stojnica KORK Bistrica ob Sotli in Polje ob Sotli na prazniku Kozjanskega jabolka dobro obiskana

Šmarski rdeči križ in prostovoljke krajevnih organizacij so v soboto in nedeljo izpeljali tradicionalno dobrodelno akcijo Drobtinica. Enajst krajevnih organizacij je z izmenjavo pekovskih in drugih domačih izdelkov na stojnicah v bližini nakupovalnih centrov v Podčetrtku in Rogaški Slatini ter na prazniku Kozjanskega jabolka v Podsredi zbralo 2.483 evrov. Skupaj z donacijami je  izkupiček letošnje Drobtinice 3.163 evrov, kar bo zadostovalo za plačilo približno 1400 šolskih kosil.

V soboto so na dveh stojnicah v Podčetrtku izdelke ponujale prostovoljke iz krajevnih organizacij Podčetrtek, Pristava pri Mestinju, Tinsko in Virštanj.  Njihov izkupiček je znašal 624  evrov, namenili ga bodo učencem tamkajšnje osnovne šole s podružnico. V Rogaški Slatini so prostovoljci krajevnih organizacij Kostrivnica, Rogaška Slatina in Sv. Florijan na dveh stojnicah zbrali 805 evrov prispevkov za plačilo kosil učencem z vseh treh slatinskih osnovnih šol. Na prazniku Kozjanskega jabolka so se v soboto predstavljale prostovoljke iz krajevnih organizacij Lesično in Zagorje. Zbrale so 503 evre. V nedeljo se je Drobtinica nadaljevala z izmenjavo izdelkov za učence iz socialno šibkih družin, ki obiskujejo osnovno šolo Bistrica ob Sotli. Krajevni organizaciji Bistrica ob Sotli in Polje ob Sotli sta zbrali 550 evrov.

Letos je Drobtinici sodelovalo okoli 100 prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa, učenci osnovnih šol, člani Leo kluba Rogaška Slatina, številne gospodinje, čebelarji, kmetije in drugi.

Ob Drobtinici je šmarski rdeči križ ponovno pripravil akcijo "Ducat kosil za ducat nasmehov", s katero je preko 200 podjetij in samostojnih podjetnikov iz občin Bistrica ob Sotli, Lesično, Podčetrtek in Rogaška Slatina povabilo k prispevku 30 evrov za plačilo toplega šolskega obroka učencem iz ogroženih družin v njihovem kraju. Na povabilo se je odzvalo malo podjetnikov, a se je zaradi višjih prispevkov zbralo 680 evrov donacij.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.