Prejeli bronasti znak Civilne zaščite

V sredo, 9.3.2016, nam je Uprava za zaščito in reševanje RS na osrednji regijski slovesnosti ob dnevu civilne zaščite v Braslovčah podelila bronasti znak za zasluge pri pomoči migrantom. Bronasti znak so prejele tudi Krajevne organizacije Rdečega križa Rogatec, Podčetrtek in Bistrica ob Sotli.

RKS – OZ Šmarje pri Jelšah je pri sprejemu in oskrbi migrantov aktivno sodelovalo, odkar so migranti pričeli prestopati slovenske meje. Tako smo na začetku oktobra lani pripravili zbiralno akcijo materialnih dobrin za oskrbo migrantov na mejnih prehodih in nastanitvenih centrih. Ko so migranti pričeli prestopati mejo tudi na naših mejnih prehodih, so se v sprejem in oskrbo vključili prostovoljci sedmih krajevnih organizacij. Največ dela so opravili prostovoljci iz KO Rdečega križa Bistrica ob Sotli, Podčetrtek in Rogatec, na območju katerih so se nahajale tudi vstopne točke za prehod migrantov. Naše prostovoljke so migrante med čakanjem na popis in nadaljnjo premestitev oskrbele s toplim čajem in hrano, delile so jim vodo, topla oblačila in obutev ter higienske potrebščine. Na vseh treh mejnih prehodih je bila pomoč naših prostovoljk na voljo vse dokler mejnega prehoda migranti niso zapustili.

Območno združenje je sodelovalo tudi pri aktivnostih nastanitvenega centra Celje, kjer je naša ekipa prve pomoči nudila zdravstveno oskrbo, prostovoljke pa so sodelovale pri razdeljevanju hrane in oblačil ter nudile ostalo ustrezno oskrbo.

Priznanja Civilne zaščite so lepa pohvala delu naših prostovoljk, ki tudi sicer uspešno blažijo stiske ljudi na našem območju.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.