Osnovnošolke iz Šmarja pri Jelšah regijske prvakinje

V petek, 15. aprila je v Šempetru v Savinjski dolini potekalo regijsko tekmovanje iz znanja prve pomoči za osnovnošolske ekipe. Naše območno združenje je zastopala ekipa osnovne šole Šmarje pri Jelšah, ki je postala tudi zmagovalka regijskega tekmovanja. 

Sedemčlanska ekipa si je udeležbo prislužila z zmago na medobčinskem tekmovanju. Da gre za z znanjem podkovano in izredno usklajeno ekipo so punce dokazale tudi v konkurenci najboljših ekip iz celjske regije. S teoretičnim delom, ki je obsegal preverjanje in poznavanja temeljnih načel Rdečega križa ter osnove prve pomoči, so opravile brez napake, odlično so se izkazale tudi v preizkusu oskrbe ponesrečencev, ki so v različnih situacijah utrpeli težje telesne poškodbe. V ekipi PP Šmarje pri Jelšah sodelujejo osnovnošolke: Sara Gajšek, Nika Jagodič, Ines Perkovič, Tina Šket, Bianca Thieme, Erika Vrešak in Hana Gojtan Slatenšek. Mentorica je prof. Marija Kuraj. Strokovno znanje ekipi predajajo zunanji sodelavci za področje izvajanja tečajev prvih pomoči na našem območnem združenju. 

Na regijskem tekmovanju so sodelovale ekipe iz osnovnih šol Primoža Trubarja iz Laškega, Karla Destovnika Kajuha iz Šoštanja, Blaža Kocena iz Ponikve ter ekipi iz osnovnih šol Šempeter v Savinski dolini in Rečica  ob Savinji. Šmarska ekipa si je z zmago prislužila udeležbo na državnem tekmovanju na Debelem rtiču.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.