Na medobčinskem tekmovanju iz prve pomoči zmagale šmarske osnovnošolke

V osnovni šoli Šmarje pri Jelšah  je v sredo, 19. marca 2014, potekalo že 8. medobčinsko preverjanje usposobljenosti  osnovnošolskih ekip prve pomoči. Sodelovale so tri ekipe – ena iz II. osnovne šole Rogaška Slatina in dve iz Osnovne šole  Šmarje pri Jelšah. Zmagala je I. ekipa Osnovne šole Šmarje pri Jelšah in s uvrstila ne regijsko tekmovanje osnovnošolskih ekip prve pomoči, ki bo 16. aprila v Rečici ob Savinji. 

V pisnem delu preverjanja so ekipe odgovarjale na vprašanja o organizaciji Rdečega križa in ukrepih prve pomoči, v praktičnem delu tekmovanja pa so preizkusile svoje znanje v nudenju prve pomoči. Oskrbeti so morale poškodovanca z raztrganino na licu in zaprtim zlomom ključnice ter oživljati odraslo osebo brez znakov življenje. 

Z organizacijo osnovnošolskih tekmovanj prve  pomoči želi Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah spodbuditi čim več osnovnošolcev, da si pridobijo  osnovna znanja iz prve pomoči. Sicer pa si Rdeči križ Slovenije prizadeva, da bi  Prvo pomoč uvrstili med izbirne predmete.            

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.