Dobrodelni koncert za Boštjanovo pot v samostojnost bo 9. januarja 2015 v Podčetrtku

Krajevna organizacija Rdečega križa Bistrica ob Sotli želi pomagati  svojemu sokrajanu Boštjanu Kuneju, zato zanj pripravlja dobrodelni koncert. Ta bo v petek, 9 januarja 2015 v večnamenski dvorani Podčetrtek. Nastopili bodo Oto Pestner, Mladi korenjaki, Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli, Dekliški cerkveni pevski zbor La Vita, moška vokalna skupina Osti jarej, Social Blue in kantavtor Andrej Černelč.

38 - letni Boštjan Kunej ima mišično distrofijo in  se lahko giblje le s pomočjo invalidskega vozička. Ker bolezen hitro napreduje, ima vse več težav tudi pri vožnji avtomobila. Zato je njegova  velika želja,  da bi predelal kombinirano vozilo, ki ga je kupil sam,  da bi se lahko sam pripeljal vsaj do svojega delovnega mesta. Zaposlen je v Javnem zavodu Kozjanski park. Edina možnost za njegovo samostojno in varno vožnjo je predelava  vozila in upravljanje s t.i. joystickom.

Cena je 36.000 €, brez davka in brez obveznih dodatkov za upravljanje luči, smerokazov, brisalcev, prezračevanja in menjalnika. Tako velike vsote Boštjan sam ne more zbrati. Svoji bolezni je moral prilagoditi sanitarije, kopalnico, spalnico, vhod in okolico hiše. Mama ima težave s hrbtenico, saj mu  je vseskozi pomagala premagovati ovire  pri gibanju. Zato si je uredil  tudi sobno dvigalo, ki jima omogoča, da  lahko živita brez tuje pomoči.

Za Boštjana je zelo pomembno, da ohrani službo in socialne stike z okoljem. Vse to bi mu omogočila predelava avtomobila. Kdor želi pomagati, to lahko stori tako, da se udeleži dobrodelnega koncerta, katerega izkupiček bo v celoti namenjen  uresničitvi Boštjanove želje. Svoj prispevek  za Boštjanovo pot v samostojnost pa lahko nakažete tudi na transakcijski račun RKS - Območnega združenja Šmarje pri Jelšah: SI56 0600 0000 8382 705 – pripis: Boštjan.      

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.